Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HÚSLEVES

 Húsleves

Hozzávalók:
Húsok:
 Főzhetjük marhahúsból, ekkor egy fél kg marha velőscsont, és 70 dkg marharostélyos nagyon finom levest ad. 
Sertéshúsból 70 dkg csontos sertés tarja, és körülbelül fél kg húsos levescsont való hozzá.
 Csirkehúsból két csirke far-hát, négy csirkeszárny és negyed kg csirkemáj jó levest ad.
 Pulykahúsból két nagy pulykanyak vagy két pulykaszárny elegendő hozzá.

 Zöldségek:
 két nagyobb répa, három petrezselyem, egy zeller, egy karalábé, egy vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma. A zellernek, és a petrezselyemnek a zöldjét is jó beletenni.

Elkészítés:

 

A húsokat megtisztítjuk, megmossuk, vízbe feltesszük főni, úgy, hogy a víz jól ellepje. Sót szemesborsot, és ételízesítőt adunk hozzá. Amikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és készre főzzük. Közben, mialatt a leves fő, külön edényben sós vízben levestésztát főzünk. Ez lehet cérnametélt vagy csigatészta. Mikor a húsleves megfőtt, leszűrjük, és egy szép levesestálon tálaljuk.

Külön tálaljuk a levest, a zöldségeket és a húsokat. A kifőtt tésztát is leszűrjük, és egy szép tányéron a leves mellé tálaljuk. Tálaláskor sót, őrölt borsot is helyezünk az asztalra. Sok helyen szokás jó erős szárított csípős piros paprikát is az asztalra helyezni tálaláskor, aminek kis darabját ki-ki ízlés szerint a levesbe áztatja. Kellemes enyhén csípős ízt ad a levesünknek.

 

 

Nyomtatás!